Print Icon
 

Nieuwsbrief Marketing Drenthe

Januari 2023

Bijeenkomsten op een rij
Een nieuw jaar met een goed gevulde agenda! We zetten de eerstvolgende bijeenkomsten voor je op een rij. Noteer de data alvast in jouw agenda en meld je aan.

Energieneutraal ondernemen

30 januari - De Bonte Wever, Assen

We helpen je op weg rondom de energiemaatregelen, leningen en subsidieregelingen voor energie. 


Kennisessie Cultuur- en Erfgoedbeleving

26 januari - Online, 14.00 tot 15.30 uur

Leer over de wensen van verschillende doelgroepen als het gaat om de beleving van kunst, cultuur en erfgoed. 

Review training

8 maart - Locatie volgt

Gasten gebruiken reviews bij de keuze voor jouw bedrijf. Belangrijk dus om mee aan de slag te gaan. Doe jij mee? 

Opfriscursussen Duits

13, 21 en 29 maart - diverse locaties

Heb je lang geen Duits meer gesproken? Of voel je een drempel om Duits te spreken? Haal je Duits op in de cursus.

Meedoen wordt teilnehmen
In het najaar gaan we aan de slag met de Duitse Drenthegids voor 2024 en 2025. Dit jaar zijn de huidige Drenthegidsen nog voldoende op voorraad. Voor de nieuwe gids gaat de werkwijze wat veranderen. Hierin tippen we namelijk alleen nog bedrijven en organisaties die zich ontwikkeld hebben voor de Duitse markt. Heb je geen Duitse website of landingspagina en sta je niet op besuchdrenthe.de dan nemen we jouw bedrijf niet meer mee in de Duitse gids. Wil je toch meedoen, stoom jezelf dan klaar voor de Duitse markt, bijvoorbeeld via onze vertaalactie.


🎧 LUISTERTIP | Podcast Bestemmingmakers - Aflevering 2

Ondernemen en gezondheid. Het gaat niet altijd vanzelfsprekend hand in hand. Zeker wanneer de uitdagingen zich opstapelen en enthousiasme je tweede naam is. In de tweede aflevering van onze podcast spreken we hierover met recreatief ondernemer Gezina Noordhuis ten Have, die aan den lijve ondervond hoe belangrijk gezondheid is, ook voor je bedrijf! Luister het hier.


Save the date: 9 maart Sectordebat Recreatie & Toerisme 

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen willen we het belang van de sector recreatie & toerisme onder de aandacht brengen bij de politieke partijen in Drenthe. Daarom organiseren wij, samen met o.a. KHN en Hiswa-Recron het Sectordebat Recreatie & Toerisme op 9 maart vanaf 19.30 uur. Een relevante bijeenkomst voor iedereen die werkzaam is in onze sector. Zet je hem daarom alvast in je agenda? De uitnodiging volgt.


In de media
- De Kampioen, ANWB - Tim Knol, wandeling Drenthepad - 5 pagina's print
- Liefsvannoor.nl - Een weekend op pad in veelzijdig Drenthe - Online blog

Verhalenweekend Drenthe 2023
Vorig jaar was de primeur van het Verhalenweekend Drenthe op 22 en 23 oktober. Tijdens dit weekend zijn er ruim 25 activiteiten georganiseerd door Drentse ondernemers en organisaties. Bij deze activiteiten konden zowel toeristen als inwoners een Drents verhaal beleven. Uit de evaluatie is gebleken dat het merendeel zeer tevreden is over het Verhalenweekend en dat ze het graag terugzien in 2023. Dat gaan we dus ook doen. Samen! Wel kwamen er vragen welke datum het meest geschikt is voor het Verhalenweekend Drenthe 2023. We zijn benieuwd naar jouw mening. 

   
   

ACTIE | Kosteloos teksten vertalen voor Besuchdrenthe.de 

Heb jij een Duitse pagina of website maar staat jouw locatie nog niet op Besuchdrenthe.de? Lever dan jouw tekst bij ons aan en wij regelen de rest. We vertalen het kosteloos voor je én voeren het in op de site. Lees hier meer over de actie en hoe je jouw teksten kunt aanleveren. 

Adverteren Vakantie Doeboek

Bekijk de advertentiemogelijkheden voor het Vakantie Doeboek van 2023, een gratis boek voor kinderen met puzzels, verhaaltjes en tips voor de leukste uitjes (oplage 30.000 stuks). 


Interesse? Neem contact op met gijs.klompmaker@marketingdrenthe.nl

uiterste aanleverdatum is 6 februari.  

Blog van de maand

Het is perfect weer om de wandelschoenen aan te trekken en een frisse neus te halen! Ook voor jouw volgers. Tip ze onze blog: '5x Frisse neuzentochten'. Zo kunnen ze inspiratie op doen voor mooie wandelplekken in de Oerprovincie van Nederland. Toch op zoek naar andere content? Kijk eens op  drenthe.nl/blogs. Onderaan de pagina staan social media icoontjes om te delen.

   

Voorstellen | Elizabeth Stoit - 
Projectleider Van Gogh Drenthe 
Onze collega Elizabeth vond tijdens haar studie Sociale Geografie de combinatie van Erfgoed en Toerisme al het meest interessant. "Plekken die zijn geworteld in de historie hebben de meest bijzondere verhalen in zich. Die verhalen naar boven halen en gebruiken om mensen te enthousiasmeren voor een plek, dat vind ik supermooi." En dat kan ze nu volop doen in haar rol als projectleider voor Van Gogh Drenthe. Een thema waar haar Drentse hart sneller van gaat kloppen. Lees meer in haar blog.

Meer weten over doelgroepen?
Wat bezoekers willen is verschillend. De één wil rust en regelmaat, de ander juist drukte en sensatie. Wil jij meer weten waar mensen in hun vrije tijd of op vakantie behoefte aan hebben? Dan kan je gebruik maken van de leefstijlvinder, dit is een veelgebruikte tool om doelgroepen te kiezen. De afgelopen paar jaar is de informatie over de doelgroepen steeds verder uitgebreid. Wil jij je verdiepen in wat de leefstijlvinder is, wat je er mee kan en welke leefstijlen er zijn? Volg dan de gratis online training. Op ons online trainingsplatform vind je nog meer gratis trainingen, spijker je kennis bij over Drenthe, de regio’s, Duitse gasten en meer.


Blijf op de hoogte via onze kanalen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
marketingdrenthe.nl     |     contact 

 
Stichting Marketing Drenthe | Drift 11d, 7991 AA Dwingeloo
Marketing Drenthe 
Bevoegde vertegenwoordigerJan WIllem Melisse | Emailjanwillem.melisse@marketingdrenthe.nl | Telefoon0592-792420 | BTW-nummerNL81.78.72.723.B01 |  0592-792420