Print Icon
 

Nieuwsbrief Marketing Drenthe

November 2022

Verhalenweekend Drenthe groot succes
Op 22 en 23 oktober vond het Verhalenweekend Drenthe plaats. Meer dan 25 activiteiten werden, verspreid door Drenthe, georganiseerd. Samen met de deelnemende ondernemers/organisaties hebben we er een succesvol weekend van kunnen maken. De landelijke en regionale campagne, met diverse online en offline middelen, heeft veel aandacht en bezoek naar de website opgeleverd. Veel activiteiten zijn daardoor goed bezocht en de meeste organisatoren zijn tevreden over het verloop van het weekend. Benieuwd naar de resultaten? Lees het in de evaluatie.

CBS cijfers: meer toeristen in Drenthe
In het derde kwartaal verbleven er zo'n 700 duizend gasten in Drenthe. Dat is 2% meer dan vorig jaar en zelfs 12% meer dan in 2019. Niet eerder kwamen er in het 3e kwartaal zoveel toeristen naar Drenthe. Vooral het internationale bezoek komt na twee magere jaren weer goed op gang. Het aantal overnachtingen lag in het 3e kwartaal op ruim 3 miljoen, evenveel als in het 1e en 2e kwartaal samen. Daarmee ligt het aantal overnachtingen 6% hoger dan vorig jaar en 4% hoger dan in 2019. Met name hotels zagen in 2022 meer gevulde bedden.

Klanttevredenheidsonderzoek

Ons jaarlijkse tevredenheidsonderzoek zit er weer aan te komen. Begin december kun je een uitnodiging verwachten. Hou je mail dus in de gaten!


Startsein voor het Landelijke Van Gogh
De komende jaren wordt er meer samengewerkt om het erfgoed van Vincent van Gogh in Noord-Brabant en Drenthe te verbinden. Hiervoor werd op 7 november een samenwerking bekrachtigd tussen Van Gogh Brabant, Marketing Drenthe, Visit Brabant en het Nederlands Bureau voor Toerisme & Recreatie (NBTC). Lees hier meer.

In de media
- Telegraaf oktober 2022 - "Hotel van de Week" - N.a.v. persreis
- ToerActief november 2022 - 3 pagina's redactioneel, 1 advertentiepagina
- Dagblad van het Noorden - Verhalenweekend Drenthe, print en online
- RTV Drenthe oktober 2022 - Verhalenweekend Drenthe, online

Groepspersreis Duitsland
In september 2022 hebben we een groepspersreis georganiseerd waarbij vijf Duitse gezinnen een bezoek aan Drenthe brachten. Er zijn naar aanleiding van deze persreis in totaal 5 artikelen geschreven. Deze zijn in 25 print titels geplaatst, waaronder NRZ en Niederreihn Nachricten. Onder deze titels hangen weer verschillende edities, waardoor de artikelen in totaal in meer dan 150 edities zijn geplaatst. Een mooi resultaat! 

Uitnodiging Recreatiecongres
1 december - Vakantiepark Westerbergen
We staan met z’n allen voor een aantal grote uitdagingen en ingrijpende veranderingen. Wat staat ons te wachten en hoe ga jij hier mee om? Die vragen staan centraal op het programma van het Recreatiecongres 2022. Dit jaar vindt het plaats bij Vakantiepark Westerbergen in Echten van 10.30 tot 17.00 uur. Ben jij erbij op 1 december?

Blog van de maand

Slecht weer? Niet voor onze speelbossen! Stampen in de plassen, klauteren over boomstammen of ravotten in de Drentse natuur. We tippen je onze blog: 5x de leukste speelbossen', om te delen met jouw volgers. Toch op zoek naar andere content? Kijk op drenthe.nl/blogs.  Onderaan de pagina staan social media icoontjes om te delen.

   

Voorstellen | Yvonne Cornax - Marketing strateeg
Onze collega Yvonne heeft altijd tijd tekort. Waarom? Omdat ze ontzettend veel dingen leuk vindt om te doen, zowel in haar werk als privé.  "Ik ben dol op lekker eten, leuke culturele uitjes, buiten bewegen, gekke dingen doen met mijn kids, kletsen met vriendinnen én dol op Drenthe! Voor Drenthe heb je geen filter of lyrische marketingteksten nodig, Drenthe is mooi van zichzelf." Lees meer in haar blog. 

In 2023 inspireren we Duitse gasten uit de grensstreek voor een bezoek aan Drenthe. Voor de binnenlandse markt staat het thema 'Drentse verhalen' centraal met een hoofdrol voor Vincent van Gogh. Van Gogh is ambassadeur van Drenthe, hij kwam hier voor rust, ruimte en puurheid van het platteland. We richten ons met name op het voor- en naseizoen. Lees meer in ons jaarplan of bekijk via onderstaande button een beknopte toelichting op onze plannen.  


Blijf op de hoogte via onze kanalen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
marketingdrenthe.nl     |     contact 

 
Stichting Marketing Drenthe | Drift 11d, 7991 AA Dwingeloo
Marketing Drenthe 
Bevoegde vertegenwoordigerJan WIllem Melisse | Emailjanwillem.melisse@marketingdrenthe.nl | Telefoon0592-792420 | BTW-nummerNL81.78.72.723.B01 |  0592-792420